Mercedes het snelst in tweede training, Verstappen klokt vijfde tijd

Max Verstappen is tijdens de tweede training op de vijfde plaats geëindigd. De Nederlander klokte een ronde van 1.18.035 en moest daarbij zeven tienden toegeven op de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. De Ferrari-rijders Charles Leclerc en Sebastian Vettel nestelden zich daar tussen, op drie tienden van de Silver Arrows.

Volledig scherm
Uitslag tweede vrije training © AD

Verstappen kende een ongelukkige eerste training waarbij er olie lekte uit zijn Honda-motor. De Nederlander kon daardoor slechts een beperkt aantal rondes rijden. Voor de tweede training koos Red Bull er dan ook voor een nieuwe motor in zijn wagen te zetten. Dat was eerder dan gepland, want de Honda-motor zou eigenlijk pas in de derde training geplaatst worden. 

Morgen staat de derde training om 12 uur op het programma. De kwalificatie wordt om 15.00 uur verreden. Beiden zijn te volgen via ons liveblog en live op tv bij Ziggo Sport.

Met welke belangwekkende updates gaan de teams komen en wat gaat dit betekenen voor Max Verstappen? En hoe lang durft Ferrari nog de voorkeur te geven aan Sebastian Vettel? In de podcast Pitstop bespreken Arjan Schouten en Tim Engelen met Etienne Verhoeff dit en nog veel meer zaken!

Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.