Natte training eindigt met schuivers Verstappen en Albon

vrije training 1Alexander Albon (1.16,142) heeft op een nat Autódromo José Carlos Pace de snelste tijd geklokt in de eerste vrije training. Het was echter ook die Red Bull-coureur die er met een crash verantwoordelijk voor was dat de sessie voortijdig gestopt werd. Max Verstappen maakte ook een schuiver in de slotfase, hij noteerde geen tijd.

Volledig scherm
© Getty Images

Omdat verwacht wordt dat het morgen en ook zondag tijdens de race droog blijft op Interlagos, besloten de coureurs in het begin van de training weinig risico te nemen. Sebastian Vettel was de eerste die het probeerde op full-wets, maar het duurde vervolgens nog een tijdje voordat Carlos Sainz als eerste coureur een tijd op de klokken zette. Lewis Hamilton besloot na ruim een half uur trainen dat de condities goed genoeg waren voor intermediates en spoedig volgde ook de rest dat voorbeeld.

In de slotminuten schakelden de nodige teams over op droogweerbanden, zo ook Red Bull. Voor de Oostenrijkse renstal eindigde de training in mineur. Eerst was het Verstappen die zijn wagen op softs achterstevoren zette in de naar Ayrton Senna vernoemde bochtencombinatie in de eerste sector. ,,Ik denk dat het toch nog wat te glad is”, zei de Limburger die zijn weg kon vervolgen. Dat gold niet voor teamgenoot Albon. De Thaise-Brit verloor toen hij nog op relatief lage snelheid lag de controle over zijn Red Bull en belandde in de bandenstapel. Omdat zijn wagen weggetakeld diende worden werd code rood van kracht en besloot de wedstrijdleiding dat er niet meer gereden werd.

Uitslag vrije training 1.
Volledig scherm
Uitslag vrije training 1. © AD