Prins Bernard (tweede van rechts).
Volledig scherm
Prins Bernard (tweede van rechts). © ANP

Prins Bernhard van Oranje: De trots overheerst

Circuiteigenaar Prins Bernhard van Oranje stond te glunderen bij de officiele aankondiging van de langverwachte terugkeer van de Nederlandse Grand Prix. ,,Sprak je met iemand over Formule 1 hier dan werd meteen gezegd: dat moet je niet willen. Maar we gaan het gewoon doen.”

Door Arjan Schouten

Een glimlach van oor tot oor, bij prins Bernhard van Oranje. Jaren is er door zijn team gewerkt met een plan en vandaag volgde de beloning. In de Tarzanbocht ging hij met F1-baas Chase Carey op de foto met een symbolisch contract op een pitbord.

,,De trots overheerst. Geweldig dat dit mogelijk is gemaakt’’, sprak de prins. ,,Het was vanaf het begin natuurlijk ‘against the odds’. Sprak je met iemand over Formule 1 hier dan werd meteen gezegd: dat moet je niet willen. Maar we hebben er naar gekeken hoe het hier wél kan.”

Prins Bernhard.
Volledig scherm
Prins Bernhard. © BSR Agency
Volledig scherm
© EPA

En dat resulteerde vandaag in de bekendmaking van een driejarig contract voor Zandvoort. ,,Heel blij dat het gewoon gaat gebeuren volgend jaar. Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk’‘, gaf de prins toe, tussen de journalisten, vips en bedrijven die het event mede mogelijk maken. ,,Het was een mooi traject met ups en downs. Ik ben in een jaar tijd veel ouder geworden. Maar het was wel heel gaaf en geeft heel veel energie. Als ik dit zo zie gaan we er gewoon een geweldig evenement van maken’’.