Volledig scherm
© AFP

Racetalenten met F1-ambities kunnen scoren op training

Jonge autocoureurs met Formule 1-ambities kunnen met ingang van het komende seizoen extra punten voor de vereiste superlicentie scoren. Dat kan als deelnemer aan de eerste twee vrije trainingssessies in de aanloop naar een Grand Prix in de koningsklasse van de autosport.

Om te mogen debuteren in de Formule 1 hebben kandidaten minimaal 40 punten nodig om een superlicentie te bemachtigen. Zij moeten in drie jaar tijd in andere raceklassen die score halen. Vanaf 2020 kan dat dus ook in de Formule 1 tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

Voor deelname aan de vrije oefensessies in de Formule 1 dient een rijder over minimaal 25 punten op zijn superlicentie (in opbouw) te beschikken. Per Grand Prix kunnen de coureurs volgend jaar één punt toevoegen aan hun totaal, mits ze minimaal 100 kilometer per uur hebben gereden, zonder strafpunten. In drie jaar tijd kunnen de beoogde Formule 1-coureurs op deze manier maximaal 10 punten toevoegen aan hun superlicentiebewijs.

In de nieuwe raceklasse voor vrouwen, W Series, zullen in 2020 ook punten voor de superlicentie te verdienen zijn.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.