Volledig scherm
© EPA

Racing Point beticht Renault van valsspelen: FIA neemt elektronica en stuur in beslag

Racing Point heeft na de Grand Prix van Japan een klacht ingediend bij de wedstrijdleiding over de wagens van Renault. Racing Point beticht het Franse team van het gebruiken van een systeem dat de rembalans van de auto automatisch zou regelen, hetgeen illegaal is.

De autosportfederatie FIA heeft de klacht aangenomen en heeft de stuurtjes en een elektronisch component van Renault in beslag genomen. Omdat een onderzoek meerdere dagen duurt, zal het nog even duren voordat er een besluit komt.

Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg werden in de race zesde en tiende en zouden bij een straf waarschijnlijk hun plek kwijtraken. Daar zou Racing Point weer van profiteren: Sergio Perez zou de achtste plek innemen en Lance Stroll gaat van de elfde naar de negende plek.

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix:

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.