Volledig scherm
© BSR Agency

Red Bull: We lopen twee weken voor op schema met de nieuwe auto

In het naseizoen zijn de Formule 1-teams altijd lyrisch over de ontwikkelingen aan de eigen auto en dit jaar vormt geen uitzondering. Helmut Marko, de topman van Red Bull, zegt dat zijn renstal zelfs twee weken voorloopt op het schema met de voorbereidingen aan de auto van komend seizoen.

,,We hebben geen enkel excuus meer”, vertelt Marko in het programma Sport & Talk van Red Bull-zender ServusTV. ,,Voor het eerst lopen we twee weken voor op schema. We gaan het nieuwe jaar in met een beter concept dan ooit. We moeten nu écht presteren.”

Het komende Formule 1-seizoen wordt een cruciaal jaar voor de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull. De Nederlander won al acht races met de renstal, maar vechten om het kampioenschap lukte nog niet. Het contract van de Nederlander loopt in 2020 af en de eerste races van het jaar zijn dus van enorm belang als Red Bull Verstappen wil behouden.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.