Mick Schumacher
Volledig scherm
Mick Schumacher © AFP

Schumacher test volgende week ook voor Ferrari

Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, stapt volgende week niet alleen in een wagen van Alfa Romeo, maar zal op 2 april ook testen voor Ferrari.

De twintigjarige Duitser test een dag later voor het team van Alfa Romeo op het circuit van Bahrein. Schumacher is komend weekeinde sowieso in de Golfstaat te vinden voor de seizoensopener van de Formule 2.

Schumacher junior stapt op 2 april dus in de voetsporen van zijn vader, die van 1996 tot en met 2006 voor Ferrari reed. Bij de Scuderia veroverde de recordkampioen vijf wereldtitels.

,,Ik kijk uit naar wat een geweldige ervaring gaat worden’', zei de Duitser, die begin dit jaar werd opgenomen in het opleidingsprogramma van Ferrari. Zijn vader behaalde vijf wereldtitels bij Ferrari dat samenwerkt met Alfa Romeo. ,,Ik ben Ferrari en Alfa Romeo heel dankbaar voor deze kans’', zegt Schumacher. ,,Ik heb er heel veel zin in, maar ik zet mijn gedachten over deze test nu even aan de kant. Ik focus me eerst voor 100 procent op de Formule 2-races die eraan komen.’' Sebastian Vettel, de kopman van Ferrari, neemt namens zijn team de tweede testdag in Bahrein voor zijn rekening.

Schumacher maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule 2, de opstapklasse naar de Formule 1, nadat hij afgelopen jaar kampioen werd in de Formule 3. In de F2 is hij een concurrent van de Nederlander Nyck de Vries.

Schumacher reed in 2017 overigens ook al in een Formule 1-wagen. Op het circuit van Spa-Francorchamps bestuurde hij de Benetton-wagen waarmee zijn vader in 1994 wereldkampioen werd.

 Luister nu naar de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam