Het circuit van Sotsji.
Volledig scherm
PREMIUM
Het circuit van Sotsji. © REUTERS

Sotsji is wel oké, maar die baan...

'Ga hier toch niet winnen'Zelf zou hij het ‘olympische’ rondje door Sotsji heel anders hebben getekend. Te hoekig, vindt Max Verstappen (21), die er een strategisch gridstrafje incasseert. ,,Ik ga hier toch niet winnen.’’

Door Arjan Schouten

Nergens is de cultuurshock in de Formule 1 zo groot als in Sotsji. Slechts vier dagen na de bruisende nachtrace in Singapore is het circus alweer gaan draaien in de Russische badplaats aan de Zwarte Zee, een kleine 8000 kilometer noordwestelijker.

En dat blijkt behelpen voor iedereen, bij een temperatuur die 15 graden lager ligt. Geen korte broek hier, maar in fleecetrui naar het circuit, gewapend met paraplu. Tel daar het grauwe decor bij op en het mag duidelijk zijn dat het uitstapje naar de noordelijke Kaukasus voor velen in de paddock niet tot de favoriete afspraken behoort.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."