Volledig scherm
De nieuwe wagen van Toro Rosso © Toro Rosso

Toro Rosso toont nieuwe wagen

Toro Rosso heeft als tweede team de wagen getoond voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Het zusterteam van Red Bull rijdt dit jaar met oude bekende Daniil Kvyat en debutant Alexander Albon.

Albon, geboren in Londen, maar rijdend onder Thaise vlag, werd vorig seizoen derde in de Formule 2 en maakte in het verleden al deel uit van de opleiding van Red Bull. Vanwege tegenvallende resultaten werd hij weggestuurd, maar hij krijgt dit seizoen een tweede kans. Datzelfde gaat op voor Kvyat. De Rus werkte zich via Toro Rosso op naar Red Bull, maar werd uiteindelijk teruggezet ten faveure van Max Verstappen. Bij Toro Rosso kon Kvyat de teleurstelling niet van zich afzetten en moest uiteindelijk het team verlaten. Vorig jaar was Kvyat testcoureur bij Ferrari, maar voor dit jaar wordt hij weer in de armen van Red Bull gesloten.

Toro Rosso heeft net als afgelopen jaar een Honda-motor in de wagen, de STR14, liggen. Het grootste verschil met de wagen van vorig jaar is te zien bij de voorvleugel. Vanwege de nieuwe regelgeving moeten de voorvleugels eenvoudiger zijn. Dit zou het inhalen moeten bevorderen.

Op 18 februari beginnen de eerste testdagen van dit F1-seizoen in Barcelona. Red Bull toont de wagen van Max Verstappen aanstaande woensdag. Vandaag komt Williams ook met de nieuwe wagen. Daar zijn wel veranderingen te wachten, want er komt een nieuwe hoofdsponsor, waardoor de renstal waarschijnlijk afstapt van het witte design van afgelopen jaren dat mede ingegeven werd door hoofdsponsor Martini.

Belangrijke data:

11 februari: Presentatie Williams
12 februari: Presentatie Renault
13 februari: Presentatie Red Bull
13 februari: Presentatie Mercedes
13 februari: Presentatie Racing Point
14 februari: Presentatie McLaren
15 februari: Presentatie Ferrari
18 februari: Presentatie Alfa Romeo
18-21 februari: Testdagen
26 februari - 1 maart: Testdagen
17 maart: Grand Prix van Australië

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.