Volledig scherm
Max Verstappen komt in Oostenrijk over de finish. © REUTERS

Traditionele finishvlag keert terug in Formule 1

Een race in de Formule 1 wordt volgend jaar weer standaard beëindigd met het zwaaien van de traditionele finishvlag. Autosportbond FIA besloot dit nadat op een scherm een digitaal exemplaar werd getoond op het moment dat de winnaar de finish passeerde.

De digitale vlag werd mede ingevoerd om een vergissing zoals topmodel Winnie Harlow vorig jaar bij de Grote Prijs van Canada maakte, te voorkomen. Harlow vlagde de race een ronde te vroeg af. Maar ook de elektronica maakt fouten. Dit jaar eindigde de GP van Japan op Suzuka een ronde te vroeg. Althans, de wedstrijd werd te vroeg digitaal afgevlagd waarna de rijders gewoon een ronde op volle snelheid doorreden. Toch beschouwde de organisatie de situatie na 52 van de 53 ronden toen als eindstand. De Mexicaan Sergio Perez profiteerde het meest. Hij viel uit in de laatste ronde maar stond toch als negende in de einduitslag.

Volledig scherm
Winnie Harlow en Christian Horner in Montreal. © AFP
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.