Verstappen achter Mercedessen en Ferrari's in tweede training

GP van Abu DhabiNa een tweede tijd in de ochtend, heeft Max Verstappen in de tweede vrije training bij de laatste GP van het seizoen de vijfde tijd neergezet: 1.36,807. Valtteri Bottas (1.36,256) deelde opnieuw de lakens uit op het Yas Marina Circuit, maar zal vanwege een botsing met Romain Grosjean een zure nasmaak overhouden aan de training.

Volledig scherm
© AFP

De tweede training was de oefensessie die het meest representatief was voor de rest van het weekend in Abu Dhabi en dus de ‘zuiverste’ data opleverde. Deze werd namelijk op hetzelfde tijd verreden als de kwalificatie morgen en de race op zondag. Toen de vlag gezwaaid werd voor het einde van de training, was het net als eerder op de dag Bottas wiens naam bovenaan stond met een tijd van 1.36,256. Ditmaal gevolgd door Hamilton, beide Ferrari’s en de Red Bulls met Verstappen op P5 (1.36,807).

Tijdens de training viel op dat een aantal mannen het lastig hadden in bocht 19, de bocht waar Sebastian Vettel in VT1 crashte. De belangrijkste gebeurtenis was echter onomstreden de klapper van Grosjean en Bottas. De Fransman stuurde volle bak in terwijl Bottas aan zijn binnenkant zat, met een fikse klapper en code rood tot gevolg. In de nasleep van de sessie zal ongetwijfeld veel gezegd worden over wie de meeste schuld had aan deze totaal onnodige crash.

Volledig scherm
Uitslag vrije training 2 © AD

Wat verwacht verslaggever Arjan Schouten van de GP in Abu Dhabi?

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.