Verstappen crasht na heftig gevecht met Hamilton, wereldkampioen krijgt 10 seconden straf

VideoMax Verstappen is op Silverstone zwaar gecrasht. Dat gebeurde in Copse Corner na een hevig gevecht met Lewis Hamilton, die op plek twee moest beginnen bij zijn thuisrace. Hamilton werd door de wedstrijdleiding als schuldige gezien voor de crash en moet tien seconden stilstaan bij zijn eerste pitstop. 

 1. Verstappen kan leven met derde startplek: ‘Bij hen klopt het gewoon en bij ons niet’
  Video's

  Verstappen kan leven met derde startplek: ‘Bij hen klopt het gewoon en bij ons niet’

  Max Verstappen eindigde in een bij vlagen chaotische kwalificatie voor de sprintrace vanavond als derde en daar was hij na afloop nog niet eens zo ontevreden over. ,,Voor de kwalificatie zei ik al dat ik hoopte op de tweede startrij te kunnen staan", aldus de Limburger die dus ook serieus achterom keek. Dat is gelukt, al blijft Mercedes voorlopig een klasse apart op de ‘Temple of Speed’.
 2. Sergio Pérez gebruikt vierde motor en start vanuit pits na mislukte kwalificatie

  Sergio Pérez gebruikt vierde motor en start vanuit pits na mislukte kwalifica­tie

  Sergio Pérez, de teamgenoot van Max Verstappen, en de Canadees Nicholas Latifi beginnen de Dutch Grand Prix om 15.00 uur vanuit de pitsstraat. De monteurs van Red Bull en Williams hebben na de kwalificatie zoveel aanpassingen gedaan aan de bolides dat Pérez en Latifi vanuit de pits moeten starten. Zodoende verschijnen slechts achttien van de twintig coureurs in de Formule 1 op de startopstelling, met Max Verstappen op pole.