Verstappen houdt Ferrari's en Mercedessen achter zich in middag

vrije training 2Max Verstappen heeft in de tweede vrije training in Sotsji de snelste tijd van iedereen genoteerd. Met 1.33,162 hield de Limburger Charles Leclerc op drie tienden, terwijl Valtteri Bottas en Lewis Hamilton in hun Mercedessen niet binnen de halve seconde kwamen.

Volledig scherm
© BSR Agency

De tweede training van de Grand Prix van Rusland was er een waarin weinig spectaculairs gebeurde. Iedereen maakte zonder echt grote problemen de 90 minuten vol, al hadden opvallend veel coureurs moeite hun wagen binnen de lijnen van het Sochi Autodrom te houden. Verstappen, Vettel, Leclerc, Bottas en Hamilton… allemaal waren ze wel minstens één keer genoodzaakt de uitloopstrook te pakken.

Halverwege verbeterde Verstappen op de zachtste band de beste tijd. En wat bleek, niemand kwam in het restant echt meer in de buurt van deze 1.33,162. Dat hij zowel de Ferrari’s als de Mercedessen achter zich hield biedt voor de 21-jarige Red Bull-coureur perspectief voor de rest van het weekend, al weet Verstappen natuurlijk ook dat hem een gridstraf van vijf plekken wacht voor de race op zondag.

Beluister de nieuwste editie van de Formule 1-podcast Pitstop.

Uitslag vrije training 2.
Volledig scherm
Uitslag vrije training 2. © AD

Wat verwacht Formule 1-verslaggever van dit GP-weekend?

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."