Valtteri Bottas in zijn Mercedes.
Volledig scherm
Valtteri Bottas in zijn Mercedes. © REUTERS

Verstappen legt meeste rondjes af, Bottas de snelste in ochtendsessie

Max Verstappen heeft in de ochtendsessie op de derde testdag in Barcelona 86 rondes afgelegd. Daarmee was hij de meest productieve coureur van deze ochtend. Verstappen kwam afgelopen woensdag al tot liefst 168 rondes, waarmee hij een afstand van 781 kilometer aflegde.

In de middagsessie duikt Alexander Albon in de nieuwe RB16, dus voor Verstappen zit de eerste testweek erop. De middagsessie begint om 14.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Volgende week zijn er nog drie testdagen op het circuit in Barcelona.

Valtteri Bottas was veruit de snelste in de ochtendsessie. De Finse coureur van Mercedes zette een rondetijd neer van 1:15,732. Dat is de beste tijd in deze eerste testweek voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Vanmiddag duikt wereldkampioen Lewis Hamilton nog in de nieuwe Mercedes, dat nu al weet dat hun nieuwe foefje, het Dual Axis Systeem (DAS), volgend jaar niet zal zijn toegestaan in de Formule 1.

Max Verstappen zette de vijfde rondetijd neer in de ochtendsessie. Sebastian Ocon was met 1:17,102 bijna anderhalve seconde langzamer dan de toptijd van Bottas. 

2020-02-21 10:23:43 BARCELONA - Max Verstappen tijdens de derde officiele testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen in Barcelona. ANP REMKO DE WAAL
Volledig scherm
2020-02-21 10:23:43 BARCELONA - Max Verstappen tijdens de derde officiele testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen in Barcelona. ANP REMKO DE WAAL © ANP