Volledig scherm
Max Verstappen. © BSR Agency

Verstappen: Mercedes was wel heel snel

SamenvattingDe derde plaats in de tweede vrije training, na de vierde plaats ‘s morgens. Prima resultaten voor Max Verstappen in Australië. Maar er was ook dat flinke gat van 0,8 seconde met Mercedes. ,,Die zullen gelukkiger zijn.”

Door Arjan Schouten

Hij benadrukte het een keer of drie, in zijn rondje langs de camera’s, na de eerste twee vrije trainingen in Melbourne. ,,Mercedes is wel erg snel’’, zo herhaalde Max Verstappen, die ’s morgens vierde werd op Albert Park en ‘s middags derde, ruim achter beide Mercedessen. Maar voor de Ferrari’s. Speelden die Italianen verstoppertje? ,,Ik weet het niet. Dat kan ik niet over zeggen, het lijkt me nu vooral zaak dat we alleen naar ons zelf kijken. Daar de focus op leggen. We hebben nog genoeg te verbeteren, nog genoeg werk te doen. Iedereen zal dat hebben, het is pas de eerste dag van het seizoen, wat dat betreft was het best oké.”

Niet dat Verstappen nou euforisch was over zijn tijden, maar ook niet ontevreden. ,,Dit was pas de vrijdag en het voelde gewoon oké. De auto voelde gewoon wel prima. We hebben geen problemen gehad met de motor, die liep heel soepel. Voor nu is het nog niet snel genoeg. Mercedes zal blijer zijn na vandaag, maar ik denk ook niet dat ik mag klagen. In de kwalificatie gaan we morgen nog wat wijzer worden.”

Bekijk hieronder de samenvattingen van VT1 en VT2. 
VT2

VT1