Volledig scherm
Max Verstappen en Lewis Hamilton © AP

Verstappen: Op een mooie manier derde geworden in het kampioenschap

Max Verstappen gaf na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi ruiterlijk toe dat er in de race niet meer in zat dan een tweede plek. ,,Mercedes was gewoon te sterk en dat had ik ook wel verwacht.”

Verstappen zag dat hij snel genoeg was om de Ferrari's achter zich te houden, maar daar bleef het ook bij. ,,Lewis was vier of vijf tienden sneller dan ons”, vertelde hij bij Ziggo Sport.

De enige inhaalactie van de Nederlander was op zijn rivaal Charles Leclerc. Een mooie uitremactie die hem de tweede plek opleverde. ,,Het was een leuke actie, ook met de achterblijver erbij. Dat maakt het ook wat spannender”, zegt de Nederlander die daarmee ook zijn derde plek in het WK verstevigde. ,,Op een mooie manier zijn we derde geworden.”

Bekijk hier de inhaalactie op Leclerc

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.