Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Verstappen tevreden met derde plek: ‘Maar nog veel om aan te werken’

Max Verstappen rekende er niet op na de kwalificatie, maar op de zondag stond de Nederlander toch nog op het podium. En daar kon hij in Singapore behoorlijk tevreden mee zijn.

,,De race ging best goed”, vertelt Verstappen na afloop van de Grand Prix aan interviewer David Coulthard. ,,In het begin was het tempo heel laag en daarna kreeg ik problemen met de banden. Het team haalde mij toen naar binnen en dat bleek achteraf een perfecte keuze.”

Verstappen ging door zijn vroege pitstop voorbij aan Lewis Hamilton, die terugviel naar de vierde plek. ,,Ik ben blij om op het podium te staan”, gaat Verstappen verder. ,,Dat is positief, maar we moeten nog aan heel veel dingen werken.”

Omdat de safety car maar liefst drie keer op de baan kwam, kon Verstappen niet wegrijden bij Hamilton. De Brit kon daardoor in de slotfase de druk vol op Verstappen zetten. ,,Daardoor moest ik volgas blijven rijden. Maar we hebben hier weer veel punten gepakt.”

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.