Volledig scherm
SINGAPORE - SEPTEMBER 14: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 14, 2017 in Singapore. (Photo by Lars Baron/Getty Images) © Getty Images

Verstappen wacht tot 2018 met beslissingen over zijn toekomst

Zijn ogen twinkelden, maar Max Verstappen liet zich niet verleiden. Een buitenlandse journalist wilde voor 1000 dollar wedden dat de Nederlander in 2019 niet meer voor Red Bull rijdt.

Door Rik Spekenbrink

Verstappen kreeg vandaag in de zwoele Singaporese avond vraag na vraag over zijn toekomst. Een paar uur voor zijn persmoment meldde de Britse krant Daily Mail namelijk dat motorleverancier Renault de samenwerking met het Red Bull-team na volgend seizoen stopt. Hoewel het nieuws niet werd bevestigd, klinkt het niet onlogisch. Eerder al ging het hardnekkige gerucht dat Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull, komend seizoen overstapt van de Renault-krachtbron naar Honda. Renault, dat ook een eigen fabrieksteam in de Formule 1 heeft, zou op zijn beurt ook het al jaren dolende McLaren (nu Honda) gaan voorzien.

Quote

En anders weet ik nog wel een supermarkt waar ik kan gaan werken

Red Bull wilde dit jaar met het vaandelteam strijden om de titel, maar de Renault-motor bleek niet krachtig genoeg en vooral Verstappen kampte met technische malheur. Zijn contract loopt weliswaar tot en met 2019, na 2018 zouden er clausules zijn waardoor hij het team kan verlaten. Waarschijnlijk niet geheel toevallig hebben de twee topteams Ferrari en Mercedes voor 2019 een stoeltje vrij, want Kimi Räikkönen (bij Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes) konden hun aflopende verbintenissen maar met één seizoen verlengen.

Verstappen kon er gisteren allemaal niet zo veel mee. ,,Het enige dat ik weet is dat ik volgend jaar bij Red Bull rijd, met een motor van Renault. Ik wil het begin van 2018 afwachten om iets te beslissen over de toekomst.” Op de vraag of hij dan niet te laat is, was Verstappen kordaat. ,,Nee. Dat is op tijd. En anders weet ik nog wel supermarkt  waar ik kan gaan werken.”