Volledig scherm
George Russell © AFP

‘Williams heeft probleem ontdekt, maar duurt nog maanden om op te lossen’

Williams heeft een fundamenteel probleem dat niet zomaar is opgelost. Dat zegt coureur George Russell van het Britse team. ,,Er is een probleem gevonden dat ons gebrek aan snelheid verklaart. Ik kan er niet te veel over zeggen, maar wel dat we inmiddels weten wat het is, maar dat het ook maanden duurt om het op te lossen.''

Williams beleefde al een rampzalige aanloop naar de eerste race van het seizoen. De bolide, de FW42, miste een aantal belangrijke testdagen en figureerde in de openingsrace in Melbourne. Russell eindigde als zestiende op twee ronden van winnaar Valtteri Bottas (Mercedes), Robert Kubica werd zeventiende op drie ronden.

,,Het zal helaas nog wel een groot aantal races duren voordat we de strijd kunnen aangaan met de concurrentie. Ook als het probleem is verholpen, zullen we nog steeds achteraan rijden, maar dan zijn we wel in staat voor een betere positie te strijden. Op dit moment liggen we hopeloos ver achter'', aldus de 21-jarige Brit, die dit jaar zijn debuut maakt in de Formule 1.

  1. Teambaas Horner komt niet met doelstelling voor aantal zeges Red Bull

    Teambaas Horner komt niet met doelstel­ling voor aantal zeges Red Bull

    Christian Horner, de baas van Max Verstappen bij Formule 1-renstal Red Bull, ligt niet wakker van de hogere verwachtingen voor dit seizoen. Adviseur Helmut Marko was duidelijk voorafgaand aan het Formule 1-jaar: Red Bull moet met motorleverancier Honda meer grands prix winnen dan de vijf van vorig seizoen. ,,Helmut is erg optimistisch, maar wij hebben nooit een specifiek aantal zeges vastgelegd als doelstelling", zegt Horner tegen Motorsport.com.