Jamie Chadwick.
Volledig scherm
Jamie Chadwick. © REUTERS

Winnares W Series in beeld voor Formule 1-test

Jamie Chadwick, de winnares van de W Series, is een stap dichter bij een Formule 1-test. Ze is een van de vier genomineerden voor de Britse BRDC Young Driver of the Year Award, de prijs voor het grootste racetalent van Groot-Brittannië.

De winnaar van de prijs, die mede wordt gesponsord door Aston Martin, een van de sponsoren van het Formule 1 team van Red Bull, mag een Formule 1-test doen en krijgt een geldbedrag van 200.000 pond (225.000 euro).

De vier genomineerden krijgen eerst een fitheidstest en een tweedaagse test op Silverstone, onder meer in een Formule 2-wagen. De winnaar van de prijs wordt in december bekendgemaakt. De 21-jarige Chadwick zit al in een raceprogramma als Aston Martin junior-racer en heeft al aan langeafstandsraces meegedaan voor het team.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."