Vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad. © ANP

Bewijs is er: rijke betaalt niet meer belasting, wat nu?

Het staat nu zwart op wit: Nederlanders met hogere inkomens betalen helemaal geen groter deel van hun inkomen aan belasting. Terwijl de belofte altijd was: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Wat nu?

2 reacties

  • Piet Jansen

    1 jaar geleden
    Weten we toch al jaren? Vroeger deden we belastingpapieren samen, viel al snel op dat degene met hoge inkomsten meeste terug kregen en daardoor het goedkoopste woonden.. Levensonderhoud is voor iedereen aardig gelijk, zal geen 200% afwijken, salarissen zijn vaak wel het 5-10 voudige en meer.. De pensionados worden het hardst aangepakt, die krijgen hun zelf in gelegde geld cq. uitgesteld loon mét enorm rendement gewoon niet uitgekeerd .. gaat toch om 200.000 pp in de pensioenkas ..
  • S.L.J van der Horst

    1 jaar geleden
    In dit artikel is sprake van de belasting die een zeer rijk persoon betaalt. Terecht ! Maar let ook eens op al die bedrijven die onder het mom van "duurdere energie" en "schaarste door de oorlog" de prijzen onevenredig verhogen. Onlangs stond er immers een artikel op deze site waarin werd vermeld dat energiemaatschappij Eneco afgelopen jaar méér winst had gemaakt. Opmerkelijk dat dit zomaar kan ! De machteloze consument heeft het maar te accepteren. Een van de vele graaiers op de markt.