De Nederlandse econoom en PvdA-Europarlementarier Paul Tang bij het huis van Bono in Ierland, om de Nederlandse brievenbusmaatschappij van de U2-zanger symbolisch terug te bezorgen.
Volledig scherm
De Nederlandse econoom en PvdA-Europarlementarier Paul Tang bij het huis van Bono in Ierland, om de Nederlandse brievenbusmaatschappij van de U2-zanger symbolisch terug te bezorgen. © ANP

Europa breidt ‘grijze lijst’ belastingparadijzen uit, ook Rusland nieuwkomer

Uitgerekend op de dag van de Russische aanval op Oekraïne heeft Europa Rusland toegevoegd aan de ‘grijze’ lijst van belastingparadijzen. Daarop figureren landen die dringend maatregelen moeten nemen om niet te komen op de zwarte lijst van landen waarvan het financiële handelen in Brussel en de lidstaten onder een vergrootglas ligt.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.