Vrijwilliger Frans is druk aan het schilderen in het nieuwe pand van Dierenambulance Alphen, mede mogelijk gemaakt door drie erfenissen. ,,We zijn er onwijs blij mee”, zegt voorzitter Mieke van Dijke (voorgrond).
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilliger Frans is druk aan het schilderen in het nieuwe pand van Dierenambulance Alphen, mede mogelijk gemaakt door drie erfenissen. ,,We zijn er onwijs blij mee”, zegt voorzitter Mieke van Dijke (voorgrond). © Merel Klijzing

Goede doelen azen op erfenis: ‘Hijgerige types doen alsof je toegang tot de hemel hebt’

Steeds vaker laten mensen geld na aan goede doelen. Daardoor krijgen dieren in Alphen en Gouda betere opvang, in Hoogmade hopen ze op giften voor de door brand zwaar beschadigde kerk. Goede doelen hebben de gunfactor.

0 reacties

 1. Beleggen voor beginners: ‘Onze gouden regel: schrijf per maand 10 procent van je inkomen over’
  PREMIUM

  Beleggen voor beginners: ‘Onze gouden regel: schrijf per maand 10 procent van je inkomen over’

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan beleggen: Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat 44 procent van de mensen die nog niet beleggen dit wel overwegen. Niet zo gek als je bedenkt dat de spaarrentes laag zijn en de inflatie stijgt, waardoor je spaargeld over de jaren steeds minder waard wordt. ,,Als je je hele leven tien procent van je inkomen op je beleggingsrekening zet, kun je serieus geld verdienen.”
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.