Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Grote zorgverzekeraars maken flink hogere premies bekend, collectief verzekerden dubbel de klos

Bij de vier grote zorgverzekeraars Zilveren Kruis, CZ, Menzis en VGZ gaat de zorgpremie van de basisverzekering fors omhoog in 2023, tot wel tien euro per maand. Collectief verzekerden zijn dubbel de klos, zo constateert zorgvergelijker Independer. De collectiviteitskorting van 5 procent vervalt volgend jaar.

3 reacties

 • J van Wijck

  3 maanden geleden
  Dank zij achtereenvolgende rechtse regeringen zijn collectieve voorzieingen als ziekenfonds, woningbouwcorporaties, energievoorziening in de private sfeer getrokken. Een heilloze operatie, is gebleken. Dan wordt opeens een winstoogmerk, aandeelhouders en directie belangrijk. Resultaat: moeilijk controleerbare prijsontwikkelingen. De gevolgen merken we nu: niet meer te betalen.
 • Willem Heerema

  3 maanden geleden
  Met 'dank' aan de achtereenvolgende rechtse VVD-CDA-kabinetten en hun beleid tot privatisering van vitale behoeften zoals energie, openbaar vervoer en gezondheidszorg hebben de commerciële verzekeraars de macht overgenomen. Het resultaat voelen we ook met deze premie-verhoging weer.
 • Paul Keulemans

  3 maanden geleden
  Ik blijf van mening dat de zorg weer uit de handen van de privé moet gehaald worden! Van elke € naar de zorg verdwijnt er zowat de helft, als het niet meer is, in de zakken van figuren die niets met de zorg te maken hebben maar er lekker van binnen lopen!