Een collectant met collectebus aan de deur
Volledig scherm
Een collectant met collectebus aan de deur © ANP XTRA

Huis-aan-huis collecteren: ‘De sympathie die mensen voelen, leidt vrijwel altijd tot een gift’

Heb jij ook al collectanten aan de deur gehad? Tussen september en december vindt er vrijwel elke week wel een andere inzamelingsactie langs de deuren plaats. Maar heeft huis-aan-huis collecteren eigenlijk nog wel zin? We vroegen het aan goede doelen en een collectant.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Leugentjes om bestwil en kleding met kaartjes er nog aan? Zo werkt een koopverslaving
  PREMIUM

  Leugentjes om bestwil en kleding met kaartjes er nog aan? Zo werkt een koopversla­ving

  Van ‘Ik heb er toch hard voor gewerkt’ tot ‘Ja, maar het was uitverkoop’: als het om shoppen gaat, hebben we vaak een lange lijst met smoesjes klaar. Maar waar eindigt de ‘retail therapy’ en begint de verslaving? Een expert in consumentengedrag en een klinisch psycholoog helpen je vast te stellen of je zelf problematisch koopgedrag vertoont, en wat je eraan kan doen. ,,De alarmbellen gaan vaak veel te laat af.”