De 2Switch-winkel in Westervoort.
Volledig scherm
PREMIUM
De 2Switch-winkel in Westervoort. © Jan Ruland van den Brink

Kringloopvondst blijkt duizenden euro's waard: 'Beeldje is door veel handen gegaan’

Een kringloopparel met een hoofdletter K: een houten beeld gekocht in de kringloop in het Gelderse Westervoort blijkt duizenden euro’s waard. Het gaat om een Spaans museumstuk uit de twaalfde eeuw. 

0 reacties

 1. 1,4 miljoen kijkers zien ‘gewoon’ familieportret een ton waard zijn in Tussen Kunst en Kitsch
  Update

  1,4 miljoen kijkers zien ‘gewoon’ familiepor­tret een ton waard zijn in Tussen Kunst en Kitsch

  Soms, heel soms, zit er een bijzonder waardevol meesterwerk in Tussen Kunst en Kitsch. Met een schilderij van Adriaan de Lelie kreeg expert Willem Jan Hoogsteder zo’n klapper onder ogen. Hij schatte het portret van een Rotterdams gezin gisteravond voor het oog van meer dan 1,4 miljoen kijkers op een waarde van honderdduizend euro. Het is daarmee een van de hoogst getaxeerde objecten ooit.
 2. Coronapatent niet vrijgegeven: Deze mannen werden miljardair door de verkoop van vaccins
  PREMIUM

  Coronapa­tent niet vrijgege­ven: Deze mannen werden miljardair door de verkoop van vaccins

  De winst op de verkoop van coronavaccins heeft al minstens negen nieuwe miljardairs voortgebracht - stuk voor stuk hoge bonzen van farmabedrijven. Zo berekende People’s Vaccine Alliance, een ngo-samenwerking die pleit voor het opheffen van patenten op vaccins. ,,Met de 15,8 miljard euro die deze negen samen verdienden zou de voltallige bevolking van alle ontwikkelingslanden minstens één keer gevaccineerd kunnen worden.” Toch besliste de G20 vorige week de patenten op coronavaccins voorlopig niet vrij te geven.