Liefde en geld / Marcel Wagenaar
Volledig scherm
PREMIUM
Liefde en geld / Marcel Wagenaar © Edo Draaijer

‘Mijn vrienden vinden het schokkend, maar al op een eerste date vraag ik of hij schulden heeft’

Geld maakt niet gelukkig en liefde is niet te koop. Toch laten veel mensen in de zoektocht naar een partner zich leiden door iemands salaris en bankrekening. Oppervlakkig of verstandig? ,,Ik vind dat ik op deze leeftijd iemand verdien die succesvol is.’’

 1. Negatieve stroomprijzen en dynamisch contract: goed idee om je zonnepanelen uit te zetten?
  PREMIUM

  Negatieve stroomprij­zen en dynamisch contract: goed idee om je zonnepane­len uit te zetten?

  Huishoudens met een dynamisch energiecontract krijgen zondag waarschijnlijk weer te maken met negatieve stroomprijzen. Dat betekent dat een wasje draaien geld oplevert. Maar stroom opwekken met zonnepanelen kost dan geld. Is het een goed idee om je zonnepanelen tijdelijk uit te zetten? We vragen het aan Thijs ten Brinck van Wattisduurzaam.nl en aan Rens Schoorl, directeur van dynamische energieleverancier Tibber.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.