Tony Blair, Vladimir Poetin, Shakira en duizenden anderen in verlegenheid door Pandora Papers

VideoEen groot datalek van bijna twaalf miljoen documenten uit belastingparadijzen brengt de rijken der aarde in verlegenheid. Van voormalig Brits premier Tony Blair en Russisch president Poetin tot zanger Elton John en zangeres Shakira. Allemaal blijken ze, net als minister van Financiën Wopke Hoekstra, dubieuze offshoreconstructies te bezitten.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Hoekstra investeerde in brievenbusfirma op Maagdeneilanden: ‘Had mij beter moeten verdiepen’
  Play
  Pandora Papers

  Hoekstra investeer­de in brievenbus­fir­ma op Maagdenei­lan­den: ‘Had mij beter moeten verdiepen’

  CDA-leider Wopke Hoekstra investeerde jarenlang in een brievenbusfirma op de Britse Maagdeneilanden. Dat deed hij kort voordat hij minister van Financiën werd en stelling nam tegen belastingparadijzen. Hoekstra bevestigt de berichtgeving van dagblad Trouw op basis van nieuwe onthullingen in de zogenoemde Pandora Papers. ‘Ik had mij beter moeten verdiepen.’