Voedingsdeskundige Judith Bukman (midden) geeft instructies in de keuken en helpt zelf ook een handje mee. Rechts staat Joke Arkesteijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Voedingsdeskundige Judith Bukman (midden) geeft instructies in de keuken en helpt zelf ook een handje mee. Rechts staat Joke Arkesteijn. © Fred Leeflang

Voordelig, gezond én lekker eten? Het kan, zo laat Judith zien: ‘Zak chips goedkoper dan appels? Onzin!’

Een avondmaaltijd voor slechts 1,50 euro per persoon? Het kan, zo laat voedingsdeskundige Judith Bukman zien tijdens de workshop ‘Lekker voor Weinig’. ,,Ik krijg vaak te horen dat een zak chips voordeliger is dan een zak appels, maar dat is dus onzin. Het is én niet goedkoper én heel ongezond.”

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Valt je vakantie in duigen door ziekte? Zo kies je de juiste annuleringsverzekering
  PREMIUM
  Tips

  Valt je vakantie in duigen door ziekte? Zo kies je de juiste annule­rings­ver­ze­ke­ring

  Het vakantiegeld is bijna binnen. De reis kan dus geboekt worden, laat de voorpret beginnen. Maar wacht even, hoe zit dat ook alweer met die annuleringsverzekering? Lees vooral ook de kleine lettertjes, benadrukt verzekeringsexpert Bas Knoppert van Independer. ,,Dat voorkomt dat je een verzekering hebt die niet uitkeert als je bijvoorbeeld twee gebroken benen hebt.’’ Vijf vragen over annuleringsverzekeringen.