Veel reden tot glimlachen had de verslaggever in het Nederlandse Hulst niet: voor net dezelfde winkelkar als bij Auchan betaalde hij bij Albert Heijn liefst 53 euro méér.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel reden tot glimlachen had de verslaggever in het Nederlandse Hulst niet: voor net dezelfde winkelkar als bij Auchan betaalde hij bij Albert Heijn liefst 53 euro méér. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Precies dezelfde boodschappen in Nederland, België en Frankrijk: het verschil is liefst 53 euro

Alle beetjes helpen en dus letten veel consumenten op de prijzen in de supermarkten. Maar hoe groot zijn de verschillen eigenlijk tussen Nederland, België en Frankrijk. Verslaggevers van de Belgische krant Het Laatste Nieuws namen de proef op de som. Wat blijkt? Tussen het goedkoopste en duurste land zit een verschil van maar liefst 53 euro (!).

 1. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen
  1

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.