Volledig scherm
PREMIUM
Op het terras van De Watermolen van Opwetten heerst een heerlijke sfeer. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Aangenaam geroezemoes, eerlijke gerechten bij De Watermolen van Opwetten in Nuenen

RecensieNUENEN - Je krijgt wat je ziet bij De Watermolen van Opwetten, op je bord en om je heen. Ofwel niet al te ingewikkeld eten in een idyllisch decor. Alleen dat mariakaakje... Beoordeling 7,8.

De Watermolen van Opwetten, in het gelijknamige buurtschap bij Nuenen, ligt er liefelijk bij. Op een eilandje in de Kleine Dommel, in een schitterend natuurgebied tegen Eindhoven aan. De historie van de koren- en houtzaagmolen voert ongeveer duizend jaar terug. En nog altijd is hij in gebruik. Zo geeft een molenaar elke zondagmiddag uitleg. Op deze nostalgische plek ligt dus een restaurant-brasserie, waar wij neerzijgen aan een prima tafeltje, met schilderachtig uitzicht op fruitbomen en het riviertje. Fijn om te weten voor ouders, opa's en oma's: achter de hoge, groene schuttingen is ruimte voor kinderen om te spelen.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.