Volledig scherm
Prins Ceño van Narregat met zijn prinses en adjudanten © CV de Narre-Kappen

Adjudant Narregat stapt op na commotie

GERWEN - Adjudant Sander Blommaert van de nieuwe carnavalsprins in Gerwen (Narregat) is al na een paar dagen weer afgetreden. Carnavalsvereniging de Narre-Kappen heeft dat woensdag laten weten nadat ophef was ontstaan over zijn benoeming.

De keuze van de nieuwe prins Ceño om zijn goede vriend Blommaert een jaar lang mee op sleeptouw te nemen als adjudant leidde sinds de onthulling zaterdag tot verontwaardigde reacties in Gerwen en omgeving. De carnavalsvereniging kreeg naar eigen zeggen diverse verwijten en vragen omdat het bedrijf van de adjudant nog maar kortgeleden failliet ging en tientallen schuldeisers dupeerde.

Critici

Blommaert was eigenaar van de Mierlose hekwerkbouwer Total Fence. Het bedrijf ging een jaar geleden ten onder aan een schuld die was opgelopen tot ongeveer 1 miljoen euro. Behalve de bank en de belastingdienst meldden zich nog ten minste vijftig schuldeisers die samen tonnen kwijt zijn geraakt. Critici vonden het vreemd dat de geplaagde ex-ondernemer een jaar lang de bloemetjes ging buiten zetten als een van de gezichten van het Gerwense carnaval.

Blommaert geeft geen commentaar op zijn snelle vertrek. Lid Harold Hendriks van de prinskeuzecommissie zegt dat hij de negatieve reacties niet had verwacht. De selectiecommissie heeft goed nagedacht over de keuze van de prins, herhaalde hij. ,,Maar we hebben er niet bij stilgestaan dat er behalve de belastingdienst en bank nog veel andere gedupeerden zijn. Ik blijf echter vinden dat iemand een tweede en misschien zelfs een derde kans verdient.’’

Hendriks zegt dat er geen nieuwe adjudant komt.