Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Bart de Groof uit Nuenen Ondernemer van 2018

NUENEN - Bart de Groof is maandagavond tijdens het nieuwjaarsgala van het Ondernemers Contact Nuenen (OCN) uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2018. De architect en eigenaar van Tenback de Groof Architectuur & Ontwikkeling ontving de prijs voor zijn strategisch inzicht, passie en maatschappelijke betrokkenheid.

Tenback de Groof is in 2006 opgericht en heeft vorig jaar het 12,5 jaar jubileum gevierd. In 2014 richtte Bart de Groof samen met Maarten van Vroonhoven ook interieurontwerpstudio STRK op. De combinatie van architectuur en interieurontwerp was een gouden greep. Het bedrijf groeide afgelopen jaar met 30 procent. Voor het interieurontwerp van Villa Swinkels in Nuenen kreeg STRK bovendien een mooie prijs. Het werkgebied beperkt zich ook niet meer tot Nuenen en Eindhoven maar is uitgebreid tot heel Brabant en Noord-Limburg.

Door de groei heeft Bart de Groof inmiddels een team met twaalf medewerkers. Hij draagt zo bij aan de werkgelegenheid in Nuenen. De OCN-commissie die jaarlijks een kandidaat kiest voor de prijs zegt dat hij zich zodanig heeft ontwikkeld en onderscheiden dat de benoeming alleen naar hem kan gaan. ,,Hij heeft de prijs zelf verdiend'', aldus voorzitter Arno Aarts.