Volledig scherm
Toon Bekx

Bekende Mierlonaar Toon Bekx (81) overleden

NecrologieMIERLO - In Mierlo is vrijdag 7 juni Toon Bekx overleden. Hij werd 81 jaar. Bekx was een bekende Mierlonaar. Onder meer omdat hij tot een paar jaar geleden meer dan 60 jaar collectant was in de Heilige Lucia Kerk. Hij was ook ereburger van Mierlo.

Bekx was een van de mensen die zich heeft ingespannen voor de restauratie van die kerk en van het orgel. Hij was actief bij carnavalsvereniging De Kersepitten, bij de harmonie en bij het Sint Catharina en Sint Barbara gilde in Mierlo. 

Hij was oprichter van Bekx Assurantiën en hij ontving in 2003 een koninklijke onderscheiding. In gemeenschapshuis Loesje in Mierlo is de grote zaal naar Toon Bekx genoemd. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.