Volledig scherm
Aangepaste wegmarkering op het Boord in Nuenen © Jean Pierre Reijnen

Beperkte maatregelen tegen hard rijdend sluipverkeer op Boord in Nuenen

NUENEN - De tijdelijke snelheidsremmende maatregelen voor het sluipverkeer op het Boord in Nuenen blijven beperkt tot een paar doorgetrokken strepen in de bochten. Sluizen of drempels komen er op verzoek van de aanwonenden niet. 

De nieuwe wegmarkering is een paar weken geleden aangebracht. Verdere maatregelen komen er vooralsnog niet, zegt een woordvoerder van de gemeente Nuenen.  

Het Boord is een geliefde weg voor automobilisten die een alternatief zoeken voor de drukte op de Europalaan, een hoofdroute tussen Nuenen en Eindhoven. 

De beide gemeenten kunnen het niet eens worden over de bestrijding van het sluipverkeer. De gemeente Eindhoven eiste een volledige afsluiting van de weg terwijl dat voor de gemeente Nuenen veel te ver gaat. 

Broekdijk

Begin dit jaar kondigde de gemeente Nuenen tijdelijke maatregelen aan, onder andere omdat de Broekdijk tussen Nuenen en Nederwetten acht maanden dichtgaat voor de aanleg van nieuwe fundering en klinkers. De kans op extra drukte op het Boord is groot. 

Op verschillende momenten werd de indruk gewekt dat de gemeente het autoverkeer op het Boord met wegversmallingen wilde ontmoedigen. De gemeente laat weten dat in overleg met bewoners niet is gekozen voor rigoureuze maatregelen. 

Nutteloos

Gebruikers van de weg reageren kritisch. ,,Dit is een nutteloze actie’’, laat een bezorgde inwoner van Nederwetten weten. Een bewoner van de Kosmoslaan net over de gemeentegrens in Eindhoven zegt dat automobilisten zich niet laten afremmen door een doorgetrokken streep. 

De gemeente Eindhoven gaat in september op de Kosmoslaan tellen hoe het op dit moment is met de drukte daar. ,,De resultaten bepalen of verdere actie wenselijk of noodzakelijk is’’, laat de gemeente weten. Eindhoven verwacht de resultaten eind september.