Volledig scherm
Bergerhof Taxi gaat het leerlingenvervoer in Geldrop en Mierlo verzorgen © Bergerhof Taxi

Bergerhof Taxi uit Mierlo mag Geldrop-Mierlose leerlingen vervoeren

GELDROP-MIERLO - Leerlingen in Geldrop en Mierlo die met een busje naar school mogen, worden met ingang van het nieuwe schooljaar opgehaald door Bergerhof Taxi uit Mierlo. 

Veel groepsvervoer-taxi's van dit bedrijf rijden al elektrisch of gaan dat doen. En dat was voor de gemeente Geldrop-Mierlo van doorslaggevend belang. 

Maandag vindt de feestelijke ondertekening van het contract plaats. Eerder al maakte wethouder Rob van Otterdijk (GroenLinks, duurzaamheid, natuur en milieu) bekend dat Bergerhof Taxi de nieuwe vervoerder is. Het contract is voor 5 schooljaren. Daarna kan het nog met 2 jaar verlengd worden. Vervolgens komt er een nieuwe aanbestedingsprocedure.

Uitstootnorm

Het contract met de huidige vervoerder, Munckhof Taxi, loopt tot het einde van dit schooljaar. Meerdere vervoerders dienden offertes in voor een nieuw contract. De gemeente stelde als voorwaarde dat minstens 40 procent van de taxi’s binnen een bepaalde periode elektrisch moet rijden, of op gas. Voor de diesel-taxi's stelde de gemeente een strenge uitstootnorm.