Volledig scherm
De auto van de beschonken automobilist. © Politie Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel

Beschonken automobilist slaat op de vlucht voor politie in Geldrop en beschadigt auto's en huizen

GELDROP - Een beschonken automobilist in Geldrop probeerde vrijdagnacht op de vlucht te slaan voor de politie. De man beschadigde tijdens zijn vluchtpoging verschillende auto's en huizen.

De man reed met een hoge snelheid door de wijk Hulst, waardoor hij de aandacht trok van de politie. Agenten wilden de man controleren en gaven hem een stopteken, maar dat negeerde hij en besloot te vluchten.

Na een korte achtervolging zagen de agenten dat de automobilist tot stilstand was gekomen tegen een andere auto. De bestuurder stapte uit en besloot te voet verder te vluchten. De politie wist de man uiteindelijk aan te houden.

Eenmaal terug bij de auto bleek dat de man schade had veroorzaakt aan drie andere auto's. Een van die auto's werd door de aanrijdingen meerdere meters verplaatst en kwam tegen een woning tot stilstand. Aan de woning en de naastgelegen woning was grote schade ontstaan, de brandweer kwam ter plaatse om de huizen te controleren.

Onder invloed

De automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol. Na een ademanalyse stelde de politie vast dat de bestuurder meer dan acht keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. De verdachte zit vast voor onderzoek.