Volledig scherm
Zwemles in De Smelen in Geldrop. © Rene Manders

Besluit over zwembad Geldrop weer uitgesteld

GELDROP - Wordt zwembad de Smelen in Geldrop gerenoveerd of komt er toch nieuwbouw? Een besluit daarover is opnieuw uitgesteld. Het duurt nog tot september volgend jaar voordat de gemeenteraad de knoop doorhakt. 

Zwembad-eigenaar en exploitant Laco presenteerde onlangs een renovatieplan aan de gemeenteraad. Laco krijgt jaarlijks 2 ton subsidie voor de maatschappelijke taken van het zwembad. Die subsidie en de gemeentelijke medewerking bij het bouwen van woningen op het terrein, heeft Laco nodig voor de financiering van het plan. 

Alternatief

Maar de politiek wil eerst weten of het bouwen van een nieuw, gemeentelijk zwembad misschien een realistisch alternatief is.  Ook wil de politiek onderzoeken of een buurgemeente (bijvoorbeeld  Nuenen) samen met Geldrop-Mierlo een nieuw zwembad wil bouwen. Bovendien zou onderzocht moeten worden of er andere, betere, exploitanten te vinden zijn dan Laco. 

Extern bureau

B en W laten nu in een brief weten dat de gemeente zelf de capaciteit niet heeft om zo'n onderzoek te doen. Er moet dus een extern bureau ingeschakeld worden. Het huidige contract met Laco over de jaarlijkse subsidie van 2 ton loopt eind dit jaar af. B en W stellen nu voor om dat te verlengen tot eind september volgend jaar. Dat kost 167.000 euro. In die tussentijd kan dan het onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van het zwembad gedaan worden. In december wordt de kwestie (opnieuw) besproken in de gemeenteraad.