Volledig scherm
Buurtbewoners met 30 km-bordjes. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Bewoners Hulst in Geldrop zijn drukte en hardrijders beu

GELDROP - ,,De bewoners van Hulst hebben er genoeg van. We willen met onze actie opnieuw aandacht. De weg moet weer een echte dertigkilometerstraat worden, zoals ook aangeduid is", stelt Ruud Verschuren.

Hij leidde gisteren tijdens de avondspits de actie waarbij door zo'n twintig buurtbewoners met hun kinderen dertigkilometerbordjes zijn geplaatst in de straat Hulst van de wijk Hulst in Geldrop. De straat is een veel gebruikte sluiproute voor Geldroppenaren op weg van en naar Eindhoven. De sluipchauffeurs ontwijken de drukte op de Eindhovenseweg die op het spitsuur volloopt. Via Hulst kom je dan een stuk sneller van en naar het winkelcentrum Woensel en het Catharina Ziekenhuis.

De ergernis van Hulst is, dat de straat officieel een dertigkilometerroute is. Die snelheid wordt echter veelvuldig overtreden, zo bleek eerder al bij een onderzoek door de gemeente. Maar ook de drukte leidt tot ergenis. ,,Ik moet soms heel lang wachten om van mijn oprit de straat op te komen." Ook het doorgangsverbod van vrachtwagens wordt veelvuldig genegeerd. De klacht loopt al sinds 2015. In reactie op een handtekeningenactie van de buurt nodigden burgemeester en wethouders toen de actievoerders uit voor overleg. De discussie over de plaats waar verkeersdrempels zouden moeten komen, leidde tot een stop in het overleg.

Paal

De DGG-fractie in de gemeenteraad stelde onlangs vragen aan burgemeester en wethouders over Hulst. ,,Een echte maatregel zou zijn een dikke paal midden in de brug op Hulst over het Eindhovens Kanaal, zodat auto's daar niet verder kunnen", verzuchtte een verkeersdeskundige van Hulst gisteren. DGG-lid Frans Thijssen regelde een gesprek van de actievoerders met betrokken ambtenaren.