Volledig scherm
PREMIUM
Harry Lefferts (l) en Hans Verhoeven, de oude en nieuwe voorzitter van belangenvereniging Coevering 50 in Geldrop. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Bewonersclub 50 jaar op de bres voor Coevering in Geldrop

GELDROP - Bijna op een kwajongensachtige manier, zo noemt hij het zelf. Harry Lefferts organiseerde vijftig jaar geleden de eerste bijeenkomst van 50 mensen die allemaal een nieuw te bouwen huis kochten van makelaar Van de Klundert aan vier Geldropse straten die nu Bosrand heten. In de uitnodiging wierp hij zich op als actiecomité. 

Lefferts prikkelde zijn toekomstige buurtbewoners in die eerste uitnodiging: Het comité, - Lefferts dus - , neemt aan dat u akkoord gaat met gezamenlijke beslissingen als u niet aanwezig bent. Een aantal kopers was getriggerd door die zin. ,,Maar ze waren er allemaal’’, zegt hij nu nog met trots. Vanuit die bijeenkomst is Coevering 50 ontstaan. Morgen wordt het jubileum van de belangenvereniging gevierd.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.