Hart onder de riem voor personeel St. Anna Ziekenhuis.
Volledig scherm
Hart onder de riem voor personeel St. Anna Ziekenhuis. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Bezoek niet langer toegestaan in het St. Anna Ziekenhuis

Patiënten van het St. Anna Ziekenhuis mogen niet langer bezoek ontvangen. Zo wil het ziekenhuis het eigen personeel en kwetsbare patiënten beschermen.

Het ziekenhuis heeft wel enkele uitzonderingen gesteld. Ouders wiens jonge kind in het ziekenhuis ligt, mag langskomen. Bevallende vrouwen mogen hun partner meenemen en ernstig zieken mogen in overleg bezoek ontvangen. ,,We zorgen zo dat mensen niet onnodig met elkaar in contact komen om kwetsbaren te beschermen’’, aldus een woordvoerder.

De meeste ziekenhuizen geven niet langer door hoeveel coronapatiënten ze hebben opgenomen omdat dat aantal van uur tot uur verschilt. Het algemene beeld is dat er overal een toename is, maar dat de ziekenhuizen de toestroom nog wel kunnen verwerken.

Het Elkerliek geeft nog wel aantallen prijs. Daar waren donderdag 20 coronapatiënten opgenomen, waarvan 3 op de intensive care. Sinds donderdag zijn er 12 ic-bedden met een beademingsapparaat, normaal zijn dat er 6 tot 8. Ook andere ziekenhuizen breiden de capaciteit op de intensive care uit.