Volledig scherm
PREMIUM
In restaurant Olio is het vanavond gezellig druk. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Bij Olio in Gerwen kookt de chef Bourgondisch lekker

RecensieGERWEN - Aan de rand van het pittoreske Gerwen ligt restaurant Olio. Bij de naam Olio denken we al snel aan een trendy Italiaans restaurant. Mis! Pascal en Francis Janssen kozen de naam voor hun Frans mediterrane restaurant omdat het zo gemakkelijk over de tong gaat. Doet het eten dat ook? Beoordeling: 7,9

Het oude witgeschilderde pand is helder verlicht. Je staat bij binnenkomst vrijwel meteen in het restaurant. Een matglazen wand beschermt de gasten tegen de binnenkomende kou. Francis, de gastvrouw ontvangt ons allerhartelijkst. Op het donkerrode tapijt staan de tafels gedekt met tafellinnen met bruin leren stoelen er achter. Afrikaanse beeldjes staan in kasten langs de wanden. Enkele schilderijen van Jeanette Michiels geven de muren kleur. Er hangt een plezierige sfeer door de benadering van de gastvrouw naar de gasten.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.