Volledig scherm
PREMIUM
De oude SRV-wagen van Harrie van Deurzen wordt omgebouwd door de Klippeleaters met van links naar rechts Henrico van den Boomen, Rob Hofhuis, Toine Stravens en Marion Wiegmans. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Blaasband uit Nuenen geeft SRV-wagen tweede leven

NUENEN - Het logo is bewaard gebleven en ook het nummerbord met ‘Harrie’ herinnert aan jarenlange trouwe dienst. Voor de rest is de SRV-wagen waarmee Harrie van Deurzen boodschappen rondreed onherkenbaar.

‘Vorig jaar wilden we met de wagen deelnemen aan de optocht. Een laatste rondje rijden als afscheid. Dat wilde Harrie niet.” Henrico van den Boomen is het creatieve brein van blaasband De Klippeleaters (anno 1980). ,,Ik bedacht dat het een uitkomst zou zijn een eigen podiumwagen te hebben. Harrie heeft hem ons toen (bijna) geschonken. De wagen stond nog altijd bij hem in de schuur. Met nog alles er op en aan, koelingen, schappen, zwaailicht, bel. Dus eerst moest-ie worden leeggehaald en gestript.”

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.