Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Blauwe parkeerzone Nuenen van start

NUENEN - Veel parkeerplekken in het centrum van Nuenen hebben al blauwe markeringen, na de bouwvak gaan de resterende werkzaamheden om het centrum van Nuenen in te richten tot een blauwe zone van start. Zo worden de overige markeringen aangebracht en zoneborden geplaatst. De werkzaamheden gaan twee weken duren.

Al in mei 2017 gaf de gemeente aan vanaf het nieuwe jaar 2018 in het centrum van Nuenen een blauwe parkeerzone in te willen voeren. In de tussenliggende periode werd gesproken met zowel centrumbewoners als winkeliers en werd er gereageerd op door hen ingediende bezwaren. Dit leidde tot uitstel van de invoering. Het uitstel betrof vooral de behandeling van een bezwaar van supermarkteigenaar Roland Grimberg van de Jumbo aan De Smidse. Hij was tegen de uitsluiting van de blauwe zone van het parkeerterrein aan De Smidse vanwege de overlast van langparkeerders die hij daardoor verwachtte.

Zijn bezwaar werd toegewezen waardoor de particuliere parkeerterreinen bij Jumbo (De Smidse) maar ook bij Albert Heijn (Walburg) werden toegevoegd aan de blauwe zone. Gedeeltes van deze parkeerterreinen blijven voor langparkeren ingericht.

Roulatie

Behalve deze terreinen vallen ook de winkelstraten Parkstraat, Park, Berg, Vincent van Goghstraat en -plein en een aantal zijstraten in de blauwe zone samen met (een deel van de) parkeerplaatsen bij de supermarkten Aldi en Jan Linders. De blauwe zone is bedoeld om langparkeren in het centrumgebied te voorkomen en zorgt er bovendien voor dat parkeerplaatsen beter worden benut omdat er meer roulatie is. In de blauwe zone mag van maandag tot en met zaterdag tussen 8.00 en 19.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur nog maximaal twee uur worden geparkeerd. Het gebruik van een parkeerschijf is daarbij verplicht.

Centrumbewoners die in aanmerking komen voor ontheffing moeten deze zelf bij de gemeente aanvragen. De ontheffing is voorlopig gratis en alleen geldig in de eigen straat, mits daar openbare parkeerplaatsen zijn. Winkeliers en hun werknemers krijgen geen permanente ontheffing. De gemeente gaat controleren op foutparkeerders.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.