Volledig scherm
PREMIUM
Bloem en tuin Nuenen © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Bloem & Tuin in Nuenen in teken van klimaat: ‘Wat vroeger 's winters naar binnen moest, kan nu buiten blijven’

NUENEN -,,Wat vroeger in de winter naar binnen moest, laten we nu gerust buiten staan. Zoals de Camelia, vroeger een kuipplant, nu blijft ie in de winter buiten" wijst Hans van der Vleuten van Intratuin. ,,Als de winter toch wat strenger is heeft ie wel te lijden maar komt er weer bovenop." Het klimaat verandert en ook op Bloem & Tuin is dit te merken.

Het heeft invloed op de vraag zeggen kwekers. ,,Er is meer vraag naar mediterrane bomen. Het komt vooral door de zwoele winters." Lisette Janssen van Spaanse Tuin&zo verkoopt veel olijfbomen, palmen, vijgen en granaatappelbomen. 

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.