Volledig scherm
PREMIUM
Bloem en tuin Nuenen © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Bloem & Tuin in Nuenen in teken van klimaat: ‘Wat vroeger 's winters naar binnen moest, kan nu buiten blijven’

NUENEN -,,Wat vroeger in de winter naar binnen moest, laten we nu gerust buiten staan. Zoals de Camelia, vroeger een kuipplant, nu blijft ie in de winter buiten" wijst Hans van der Vleuten van Intratuin. ,,Als de winter toch wat strenger is heeft ie wel te lijden maar komt er weer bovenop." Het klimaat verandert en ook op Bloem & Tuin is dit te merken.

Het heeft invloed op de vraag zeggen kwekers. ,,Er is meer vraag naar mediterrane bomen. Het komt vooral door de zwoele winters." Lisette Janssen van Spaanse Tuin&zo verkoopt veel olijfbomen, palmen, vijgen en granaatappelbomen. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.