De bewoners van Braakhuizen-Zuid denken mee over het wijkontwikkelplan. Een van de belangrijkste punten: het behoud van de supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewoners van Braakhuizen-Zuid denken mee over het wijkontwikkelplan. Een van de belangrijkste punten: het behoud van de supermarkt. © Rijnhout Media

Braakhuizen in Geldrop wil Aldi supermarkt niet kwijt

GELDROP - Het eerste wijk-ontwikkelplan in Geldrop-Mierlo staat in de steigers. Bewoners van Braakhuizen-Zuid hebben kunnen meedenken over wat nodig is om de buurt leefbaarder en veiliger te maken. Een van de belangrijkste wensen: dat de Aldi supermarkt niet verhuist.

De supermarkt Aldi is belangrijk voor de ontwikkeling van Braakhuizen-Zuid in Geldrop. De enige supermarkt in de wijk, moet aan het St. Jozefplein blijven. Dat stelden meerdere raadsleden in de raadscommissie Samenleving. De supermarkt ligt tegenover de al jaren leegstaande St. Jozefkerk. Er zijn serieuze plannen om in de kerk zorgwoningen voor ouderen met (beginnende) dementie en jongeren met autisme te maken. Daarbij komt waarschijnlijk ook een restaurant.