Brand bij hotel De Brabantse Boerin in Geldrop

VideoGELDROP - Er heeft maandagochtend een brand gewoed bij hotel-restaurant De Brabantse Boerin in Geldrop. De brand brak uit in het horecagedeelte. 

Exploitant Joop Engelen van De Brabantse Boerin zegt dat een voorbijganger de brand omstreeks 6.00 uur ontdekte en de brandweer heeft ingeschakeld. Personeel was op er op dat moment nog niet. 

De hotelgasten zijn gewekt maar hebben verder geen last gehad van de brand. Niemand raakte gewond. De gasten hebben ontbijt gekregen in het nabijgelegen NH Hotel. 

Het vuur heeft het restaurant van het hotel volledig verwoest. ,,Het moet helemaal opnieuw opgebouwd worden’’, aldus de uitbater. Hij verwacht dat het restaurant minimaal een maand dicht is voor het herstel. ,,Maar dat kan ik nog niet precies inschatten.’’

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet precies bekend. Vermoedelijk is het vuur bij de bar ontstaan door kortsluiting, mogelijk in het koffiezetapparaat. 

Voor hotelovernachtingen heeft de brand nauwelijks consequenties. Met NH zijn afspraken gemaakt over ontbijtmogelijkheden. 

Brand bij De Brabantse Boerin in Geldrop.
Volledig scherm
Brand bij De Brabantse Boerin in Geldrop. © Bert Jansen
Brand De Brabantse Boerin Geldrop.
Volledig scherm
Brand De Brabantse Boerin Geldrop. © Bert Jansen