Volledig scherm
Een scene uit de film Bohemian Rhapsody © AP

Buitenfilm van filmhuis Hofdael Geldrop op Gulbergen in Nuenen afgelast wegens conflict

GELDROP - Het filmevenement van het Geldropse filmhuis Hofdael op vrijdagavond 9 augustus op Landgoed Gulbergen gaat niet door. De reden is een onoplosbaar conflict tussen de betrokken partijen over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid, laat het filmhuis vrijdag weten. 

Voorzitter Renny de Bruyn van het filmhuis zegt in een verklaring dat er met het management van Landgoed Gulbergen geen overeenstemming kon worden bereikt over wie er eindverantwoordelijk en eindaansprakelijk is voor de risico’s en veiligheid van de bezoekers en het materiaal. 

,,Het spijt ons ten zeerste dat we dit mooie, unieke zomeravondevenement moeten afblazen. We hebben er ons inziens alles aan gedaan om dit filmspektakel doorgang te laten vinden’’, aldus de verklaring. 

Het management van Landgoed Gulbergen was de bedenker van het nieuwe evenement en vroeg het Geldropse filmhuis om de filmavond te organiseren. De gemeenten Geldrop-Mierlo en Nuenen subsidieerden het filmevenement. 

Hofdael is maanden bezig geweest met de organisatie van de gratis openluchtbioscoop. Bovenop de voormalige stortplaats wilde het filmhuis op een groot scherm de filmhit Bohemian Rhapsody afspelen. Voor het initiatief was veel belangstelling. In totaal 750 beschikbare polsbandjes waren binnen twee dagen vergeven. 

,,Zij die een polsbandje hebben bemachtigd, kunnen dit bezit koesteren als een bijzonder souvenir aan een onzichtbare filmavond’’, besluit de voorzitter zijn verklaring.