Poitie-onderzoek bij de  begraafplaats in Mierlo nadat de monumenten en graven werden beklad met hakenkruis, onsamenhangende teksten en letters.
Volledig scherm
PREMIUM
Poitie-onderzoek bij de begraafplaats in Mierlo nadat de monumenten en graven werden beklad met hakenkruis, onsamenhangende teksten en letters. © Bert Jansen

Buurt over bekladder oorlogsgraven in Mierlo: ‘Alle muren in de woonkamer waren ondergespoten’

MIERLO – De man die wordt verdacht van het bekladden van de oorlogsgraven in Mierlo is volgens de buurt een kluizenaar. Hij wordt omschreven als vriendelijk, eenzaam, maar met momenten ook paranoïde en in de war: „Mensen veroordelen hem meteen, maar hij heeft gewoon hulp nodig.”

Gisteren en vandaag ging zijn naam per telefoon razendsnel rond in het dorp. Met foto, soms zelf inclusief adres. Vrijwel heel Mierlo weet inmiddels wie er zaterdag werd aangehouden voor het bekladden van de graven op het plaatselijke War Cementery. Maar wat voor iemand deze 36-jarige plaatsgenoot is, is voor de meeste een raadsel. Zelf hield hij in de verhoren bij de politie, die hem voorlopig nog vasthoudt, de kaken op elkaar.