Bestuurders van de buurtvereniging. Vlnr: Joanne Wildenbos, John van den Meerakker en Hannie van der Westen. Zij poseren op het terrein waarop de vereniging het jaarlijkse Hooipopfestival houdt.
Volledig scherm
Bestuurders van de buurtvereniging. Vlnr: Joanne Wildenbos, John van den Meerakker en Hannie van der Westen. Zij poseren op het terrein waarop de vereniging het jaarlijkse Hooipopfestival houdt. © Foto Kees Martens /fotomeulenhof

Buurtvereniging Hulst-Skandia wil eindelijk een eigen stek in Geldrop

GELDROP - Een wijkontwikkelingsplan opstellen voor de Geldropse wijken Hulst-Skandia is prima, maar het is belangrijker dat er eindelijk een ontmoetingsplek komt voor die wijken.

Volgens de bestuurders van de Buurtvereniging Hulst-Skandia wordt er al veertig jaar verzocht om een eigen stek. De drie bestuurders waren de afgelopen weken bij de bijeenkomsten voor het wijkplan, waarin bewoners wensen en klachten konden melden aan de gemeente. In de komende weken kunnen de wijkbewoners meepraten over verbeteringen, oplossingen en activiteiten voor de wijk. ,,Nu gaat het om praten, maar de punten die op tafel komen, zijn al lang bekend. Problemen en tekorten zoals de ontsluitingsroute voor de wijk zijn tien jaar geleden al besproken”, stelt Joanne Wildenbos, penningmeester van de buurtvereniging.

Aula

Hannie van der Westen, secretaris, benoemt een schouw die in 2016 al in de wijk plaatsvond om problemen en vragen te inventariseren. ,,We willen een overdekte plek waar de mensen elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor de bewoners kunnen ontplooien”, vindt bestuurder John van den Meerakker. Een eigen ruimte biedt ook de mogelijkheid om zorg te bieden. Volgens hem is in het gemeentelijke kernakkoord opgenomen dat er voor iedere wijk een ontmoetingscentrum moet zijn. De buurtvereniging huurt nu voor activiteiten de aula van basisschool Dommeldal aan de Beneden Beekloop. De vereniging wil in die aula graag een keuken om samen met de wijkbewoners te kunnen koken en eten. In gesprekken met het gemeentebestuur blijkt dat de benodigde 10.000 euro niet zomaar beschikbaar is. Van den Meerakker wil toch verder: ,,We zoeken zelf een creatieve manier om de wens voor een keuken in te vullen. Als er bij de gemeente niets is, gaan we niet stilzitten.”

Evenement

Beide scholen in de wijk krijgen een gezamenlijke nieuwbouw. De buurtvereniging zou daar een multifunctionele ruimte willen hebben. Hulst-Skandia kent uiteenlopende, goedbezochte activiteiten. Groots is het evenement Hooipop met popmuziek en braderie. Vorig jaar kwamen daar 1500 bezoekers op af. Aan de Halloweentocht van Hulst-Skandia deden 750 kinderen en ouders mee. ,,Met een wijkgebouw kunnen we jongeren en ouderen een beter activiteitenaanbod bieden.”